Sivut

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Antibioottitestin tekua

Lehemiä, kuten varmahan ootte huomannu, täytyy kans välistä ”vähä” hoitaa kaikenlaasihin vaivoohin, utaretulehruksihin ny pääosin. Ja niitähän hoiretahan sitte perinteesesti, niinku ihimisenki ”utare”tulehrusta, penisiliinillä. Penovettiä ja Ethancilliniä pistoksina ja Carepeniä tuubiina, että tokenis kerrasta, eikä jäis sellaaseksi mysteeri soluttajaksi.

Lääkitys kestää yleensä 5 päivää, ja se annetahan sulle, ku ensi oot ottanu siitä lehemästäs maitonäytteet ja lähettäny ne analysootavaksi, että mitäs pöpyä se utares sisältääkää, onko Uberista, Aureusta, Kns:ää vai jotaki muuta mystistä. Osa on kyllä sellaasia, ettei niihin auta muu, ku umpehen pano, tai teurastamo. Ja se viimeeksi mainittu saa sen solutksen loppuhun kerrasta, ei tartte enää sitte murehtia, tulooko rönttiä vai ei.

Lääkityksen päälle on varoaika, minkä sä kans lypsät eriksensä, niinku tuon hoitomaironki (meijerillä kuulkaa testatahan joka tankillinen mikä tilalta lähtöö, että ei oo pelekua, että se käyttöhön pääsis, jos on lirahtanu ab sekahan. Saat helevetillisen laskun siitä hyvästä). Meillä sen juo vasikat, säästääpä juomarehu kuluus. Täs kuuskaa ei oo tarvinnu oikiastansa yhtää ostaa vasikoolle Starttia, ku on aina joku menny tai paremminki jokku menny eriksensä. Varoaikaa kestää vähintänsä se 6 vuorokautta, ja sitte sä saat ruveta tekehen kotitarve analyysiä siitä mairosta.

Meillon kuulkaa meijeriltä sellaane laites siihen, millä se teherähän. Lypsät lehemän eriksensä puhtahilla vehkeellä, meillä tapahtuu yleensä kannulla. Otat siitä mairon jemmahan, pienehen mittakippohon.

Tuut tupahan, laitat testerin lämpiähän. Nyt onki sellanen mihinä sitä maitua ei enää tartte keitellä ja jäährytellä. Se ereltävä versio, T-101 oli sellaanen, että ensi keitit sen mairon, mahtooko olla, että kiuhuttelit sitä viis minuuttiä. Koetit saara sen plötköksi mennehen pipetin sieltä telineestä, irti, poltit yleensä sormes siinä hommas. Sitte jäähryttelit sitä maitua vesikraanan alla, ku se piti saara takaasi sopevan lämpööseksi. Jeesus mikä työmaa, mä inhosiin sitä. Ja monasti laitoon testit menehen meijerille, että tehkää te.

Nyt vain otetahan maitua pipettihin ja puhkaastahan ampulli, tiputetahan ne mairot sinne, tosin toooorella varovasti, sen ei saa lirua sitä putken seinää pitki, tai voit saara väärän tuloksen. Tämän testin tapaukses ei tosin voi saara väärä tulosta sillälailla, että näyttääs, että on puhurasta vaikkei ookkaa. Vaan saat siis tuloksen lääkkehistä, vaikkei niitä enää siä mairos oliskaa.

Sitte sinne ”Deviltestihin” (taitaa olla Delvo tai vastaavaa”. Ja mikä parasta, siinä vehkehes on hälyytys, senku laitat päälle, niin se huutaa ku hyeena kolomen tunnin päästä, jolloon saat mennä vahtaahan, että mitä se sun lehemäs on syöny.

Tälläänen yksinkertaanenki emäntä osaa tuon teherä. Ja on niitä tehtyki muutama meirän taloos. Tarttis tänä ehtoona taas laittaa yks tulille, Kiowalla olis sellaaset aijat.
Kiitos kysymästä, Kiowa voi muuten hyvin. Tosin sen toosa on aika härskin näköönen, mutta uskomme vahvasti, että aika toosanki parantaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti